No hi ha productes a la cistella.

Edetària

Un estil propi

Edetària - Qui som

Qui som

Joan Àngel Lliberia, ànima d’Edetària emprengué aquesta aventura després d’estudiar Enginyer Agrònom i de cursar el màster en Direcció d’Empreses del Sector del Vi a l’OIV (Office International de la Vigne et du vin); però primer treballà com a directiu en vàries empreses del sector a França i després a Catalunya, així com en multinacionals de diferents sectors.

La infantesa viscuda al voltant d’aquest apassionant món, el fan tornar als seus orígens per a engegar Edetària, un somni ara fet realitat, com homenatge al seu avi Llorens -enòleg- i el seus pares Pepita i Àngel -viticultors-, elaborant vins autèntics a la seva terra, amb les vinyes de casa i amb un estil propi.

Edetària - Qui som
Edetària - Un estil propi

Un estil propi

A Edetària elaborem vins autèntics amb raïms de varietats autòctones, cercant la màxima expressió dels nostres terrers, recuperant el valor de les vinyes velles i treballant de manera ecològica.

L’expressió del terrer

El vi està lligat a una terra i ha d’ésser mostra de la seva expressió en un sentit ampli: sòl, clima i manera de fer. Per tant, som absolutament respectuosos amb la natura, treballem de manera sostenible i cerquem la màxima expressió i autenticitat de la nostra terra.

Edetària - Un estil propi
Edetària - Un estil propi

La creativitat

El vi, alhora, és reflex de qui el pensa, el dissenya i l’elabora. Elaborem vins amb caràcter propi, coneixem bé les condicions, apliquem el procés més rigorós, però alhora ens agrada deixar un lloc per a la “improvisació”, pel neguit de crear, d’experimentar sense cap altre condicionant.

Edetària - Territori

Territori

Ens trobareu a la zona central de la Terra Alta, a Gandesa, un dels dotze municipis que conformen aquest territori de gran varietat paisatgística.

Edetària - Territori

L’economia d’aquesta comarca està basada en l’agricultura, fonamentalment cultius de fruits secs, oliveres, i molt especialment en el conreu de la vinya i la indústria vitivinícola.

En l’actualitat la Terra Alta és la segona comarca vitícola de Catalunya en superfície de vinya, a més a més 1/3 de la Garnatxa blanca mundial està plantada aquí, tota una declaració d’intensions.

Edetària - Territori
Edetària - D'on ve Via Edetària

D’on ve Edetària

El nostre nom es fa ressò de la “Via Edetana”, antiga via romana que unia l’actual Tortosa amb Saragossa. Amb això volem retre homenatge a la cultura mediterrània de la qual formem part, i on el vi ha estat i és un element central.

Ibers laietans, cossetans, ilergetes, sedetans, ilercavons i edetans ja poblaven la Terra Alta abans de la romanització, i deixaren vestigis com l’emplaçament de producció vinícola més antic de Catalunya, en el trull del jaciment del Coll del Moro de Gandesa.

Edetària - L'equip

L’equip

L’altre actiu clau d’Edetària és l’equip. Tots gaudim del treball del dia a dia, apassionats per oferir el millor de nosaltres i de la nostra terra, sabedors que d’una manera màgica quan algú obre una de les nostres ampolles ho percebrà i en gaudirà.

Edetària - L'equip

Edetària amb garnatxes viatgeres compartint plaers mediterranis, el món és el nostre mercat.

Edetària - L'equip
Aquesta web fa servir cookies
Si continua navegant, considerem que accepta el seu ús.