Edetària
Notícies
Edetària Shops
A taula
Els vins
El celler
La terra
CAT | ESP | ENG
Inici
Club
Contactar

EDETARIA dolç 2012:

el Dolç d'Edetària és una experiència única que resumeix la dolçor i el caràcter de la Garnatxa i un toc de Sirá en un vi molt gastronòmic i marcada personalitat que va molt més enllà d'un vi de postres.
ELABORACIO
Elaborat amb raïms de Garnatxa i de Sirá del nostre terrer de “tapàs”.
Durant la verema es fa una primera collida al setembre per vinificar en negre, tot deixant al cep uns pocs gotims seleccionats –aquells més petits i solts- que podran aguantar amb sanitat la sobremaduració natural al cep. Amb aquests elaborarem el Dolç d’Edetària.
Es recullen el mes tard possible,mentre hi hagi fulles al cep, per tant abans d’arribar els freds de la tardor. El Dolç 2009 el varem collir la primera setmana de desembre, amb un grau potencial que superaria els 20º.
La fermentació s’atura de manera natural quan el vi arriba als 15º d’alcohol natural, quedant un lleuger sucre residual proper als 80gr/l.

Posterior estada de vuit mesos en bótes de 300 litres de roure francès.

TAST
Color cirera picota de molta intensitat.
Gran intensitat aromàtica i molt complexa. Recorda les prunes negres, la confitura de figues i les cireres amb licor, també surten notes especiades com la canyella.
Té una entrada en boca potent, amb un pas rodó i ampli, on destaca l’equilibri entre sucres, acidesa , alcohol i tanins.

Final fresc i amb records aromàtics a dàtils, nous, fulla de tabac i cacau .   

MARIDATGE
Marida amb plats tan diversos com: magret d’ànec amb salsa de gerds, formatge gorgonzola i coulant de xocolata.
 
Comparteix-ho a:
Fitxa vi:

Edetària Selecció Negre 2015

Via Edetana Negre 2015

EDETARIA dolç 2012

La Pedrissa 2014

La Personal 2014

La Genuïna 2015

Associaci� Turisme Rural Terra Alta