Edetària
Notícies
Edetària Shops
A taula
Els vins
El celler
La terra
CAT | ESP | ENG
Inici
Club
Contactar

Xerigots,Vilafranca del Penedès: formatges, vins i caves catalans i ... un Tast amb Edetària molt interessant

 

 Edetària va ser a Xerigots a Vilafranca del Penedès fent un maridatge de les garnatxes del celler amb formatges. Èxit total, però primer deixeu-nos parlar d'aquesta botiga de formatges i vins tan especial.

Tal com ells mateixos ens expliquen : "Xerigots 200 formatges i 250 vins a Vilafranca del Penedès. Xerigots és un espai  on trobaràs una àmplia gamma de vins catalans i formatges de tot el món, portats directament de petites formatgeries artesanes i cellers petits i mitjans del nostre país. I tot, amb una bona relació qualitat-preu. No som gourmets, sinó més aviat gourmands."

 

Un paradís dels formatges en el que les garnatxes, blanques, fines i peludes d'Edetària s'hi van trobar  d'allò més bé.

 Del tast ens expliquen el següent: "Amb el propietari d'Edetària, Joan Àngel Lliberia, vam poder gaudir el passat mes de març, d'una gran vetllada descobrint les peculiaritats dels vins de la Terra Alta i la gran qualitat dels productes que elaboren a Edetària".

I els maridatges que ens van proposar van anar així: "Com sempre, vam jugar a veure quins formatges podrien maridar bé amb aquests vins. Vam tastar Edetana Blanc 2011 amb Brique d'Auvegne, Edetària Blanc 2011 amb Rull de Cabra Doña Inés, Edetana Negre 2009 amb Peñasolana curat amb romaní, i Edetana Dolç 2007 amb formatge blau La Peral".

Una proposta molt reeixida que tal com esperava Joan Àngel Lliberia dels vins del celler va sorprendre a més d'un. La qualitat de formatges i vins no és complementen, es multipliquen si la tria és tan encertada com la de Xerigots. 

 

Comparteix-ho a:
Associaci� Turisme Rural Terra Alta