Edetària
Notícies
Edetària Shops
A taula
Els vins
El celler
La terra
CAT | ESP | ENG
Inici
Club
Contactar

La vinya

Edetària només fa vi dels seus ceps. L'objectiu és controlar tot el procés des del principi. Perquè la vinya és la part més important de tot el projecte.

Edetària disposa actualment de 38 ha de les quals 24 són vinya; una bona part de vinya vella amb més de cinquanta anys, i la resta, d'edat intermèdia, entre 20 i 25 anys.

Amb una de les vinyes més ben conreades de la contrada, cerquem produccions baixes, sempre per sota de 4500 kg/ha.

Després d'un rigorós procés de successives seleccions de parcel·les, ceps i raïm acabem elaborant com Edetària només una petita part de la ja petita producció de les vinyes. L'objectiu és la màxima qualitat; per això sortim al mercat únicament amb el més exclusiu de la nostra producció.

Edetària neix de la combinació dels varietals tradicionals de la comarca procedents de vinyes de fins a 60 anys, i d'una visió anticipada que es remunta 25 anys enrere, quan a les terres de la firma situades a la plana de Gandesa, es va plantar cabernet i merlot, els primers de la denominació d'origen i uns dels primers de Catalunya.

Cada vinya té la seva pròpia personalitat que depèn principalment de les característiques del sòl, de la seva situació i orientació. Aquestes dades determinen la varietat que s'hi conrea, per això parlem sempre de les diferents varietats de vinya referides a la vinya on creixen.

Així doncs com exemple, parlarem de:
  • Garnatxa fina de la Vinya del Mas (terrer de tapàs)
  • Garnatxa Peluda de la Plana Gran (terrer de còdols)
  • Syrah de la Vinya del Bancal del Mas (terrer de vall)
  • Garnatxa blanca   de les Cendroses (terrer de panal)


Associaci� Turisme Rural Terra Alta