Edetària
Notícies
Edetària Shops
A taula
Els vins
El celler
La terra
CAT | ESP | ENG
Inici
Club
Contactar

Missió

Edetària vol ésser un projecte referència de la DO Terra Alta i de Catalunya, a fi de posicionar-se entre els productes de més prestigi com a vi de terrer i vi d'autor.

Vocació


VI DE TERRER (TERROIR)

El vi està lligat a una terra i ha d'ésser mostra de la seva expressió en un sentit ampli: sòl, clima i manera de fer. Per tant som absolutament respectuosos amb la nautra, treballem de manera sostenible i cerquem la màxima expressió i autenticitat de la nostra terra.

VI D'AUTOR

El vi, alhora, és reflex de qui el pensa, el dissenya i l'elabora. Elaborem vins amb caràcter propi, en coneixem bé les condicions, hi apliquem el procés més rigorós, però al mateix temps ens agrada deixar un lloc per la "improvisació", el neguit de crear, d'experimentar sense cap altre condicionant que aquell toc més artista de la nostra feina.

Tenim els millors professionals, per tant, un cop dissenyades les línies principals, aquests gaudeixen de la màxima autonomia, per tal que donin el millor d'ells mateixos i puguem aconseguir la superació contínua en tot el que ens proposem fer. Els vins que elaborem no estan en el món del gran consum i, per això, fem que la creativitat domini sobre qualsevol altre criteri.

El nom


Les primeres referències històriques de la vocació vinícola de la Terra Alta daten del 1185, quan el comte Ramon Berenguer IV va manar, després de la reconquesta, repoblar de vinya la zona.

No obstant això, en aquelles contrades hi havia vestigis de tribus ibèriques que habitaven molt abans la zona, i de ben segur que la vinya s'hi va introduir durant el període de la romanització. Durant aquesta època, quan l'Imperi romà tenia una de les seves capitals a Tarraco, el comerç amb les terres interiors es feia des del port de Dertosa (Tortosa).

Durant les estacions càlides però, i a causa de l'escassa navegabilitat del riu Ebre, la comunicació amb les terres interiors es feia per la via Edetana, que creuava les nostres terres tot unint Caesaraugusta (Saragossa) i Dertosa (Tortosa).

Edetària es fa ressò del nom d'aquesta via i així volem retre homenatge a la cultura mediterrània de la qual formem part, i on, a més, el vi ha estat i és un dels components principals d'aquestes terres.
Associaci� Turisme Rural Terra Alta