Edetària
Notícies
Edetària Shops
A taula
Els vins
El celler
La terra
CAT | ESP | ENG
Inici
Club
Contactar

ELS VINS GASTRONÒMICS

 

Històricament els vins de la Terra Alta han estat vins beguts a taula, vins que apareixien a aquella hora que famílies i amics es reuneixen per comparit viandes, copes, converses i ampolles. 

 

Al mon del vi actual els vins han esdevingut un objecte de culte i d'estudi, un producte exigent només apte per iniciats, sovint massa exclusiu que ha allunyat els vins de la seva raó de ser: compartir-los.

 

Al Celler Edetària elaborem Vins Gastronòmics.

 

 


Joan Àngel Lliberia, propietari i ànima del Celler Edetària, sempre diu i el citem textualment: "... si quan arriba el segon plat queda més de mitja ampolla, el vi té un problema".

Els futur dels vins es troba en productes exquisits  i selectes però que siguin capaços de compartir espai amb el menjar i millorin la qualitat de l'apat.

Al Celler Edetària defensem els Vins Gastronòmics: vins per compartir en taules llargues i plat plens, vins que ofereixin grans possibilitats de maridatge tant a casa com als restaurants més selectes. D'aquesta manera els nostres Vinya d'Yrtos.Via Terras, Via Edetanas i Edetàrias trobaran les vostres  copes.

Aquesta característica grastronòmica dels nostres vins no és fruit de la casualitat sinó que és el resultat que confereix  la combinació del clima de la Terra Alta, altes temperatures en temps de maduració del raïm.

Amb els vents marins que pugen per la Vall de l'Ebre, les garbinades  fresques de la tarda, i el cerç , vent del nord que atempera les vinyes de nit.

I, el caracter mineral del sòls pobres de panal i tapàs, que conjuntament amb la golositat de les garntaxes del celler, i una viticultura moderna fa que Edetària potencïi al màxim l'equilibri de sabors als nostres vins.

El resultat són vins minerals, un punt salats, frescos i molt purs: de sabor intens i net, sàpids, que en prendre'ls et netegen la boca estimulen la salivació i et  preparen pel proper glop o mos. VINS GASTRONÒMICS.

 

El dilema del mon del vi rau entre escollir si vol elaborar vins per lluir o vins per compartir.

Al Celler Edetària hem triat elaborar  Vins Gastronòmics perquè volem ser presents a  les vostres taules ... a les vostres vides.

A la foto podeu veure com els nostres vins arriben a taules llargues i convidats vonguts de terres molt llunyanes.

Hem il·lustrat l'article sobre els Vins Gastronòmics amb algunes de les imatges del concurs Foto Edetària 2012 que precisament  remarquen aquest caràcter gastronòmic dels vins del celler.

Salut,

Comparteix-ho a:
Associaci� Turisme Rural Terra Alta