Edetària
Notícies
Edetària Shops
A taula
Els vins
El celler
La terra
CAT | ESP | ENG
Inici
Club
Contactar

Cresol Restaurant, Terrassa: Arrelats a la Terra ...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cresol Restaurant, Terrassa, Jordi i Marta presumeixen d'arrels a la Terra Alta: Orígens, menjars, vins i aiguardents parlen d'una manera de ser i d'entendre la cuina. Els tastem plegats?

El Restaurant Cresol situat a Terrassa ( Vallès Occidental ) hi podeu trobar al cuiner i propietari  Jordi Sereno Viña,  on  s’hi practica una cuina tradicional de mercat, posada al dia. Una oferta gastronòmica formada per menú migdies, cap de setmana i degustació amb la intenció de fer passar al client una estona divertida i agradable.

Del Cresol podem destacar algunes característiques però entre elles una és la seva carta de vins eller el qual està format en la seva majoria per vins amb D.O Terra Alta, una marca amb un gran futur.  Entre els quals no hi pot faltar  Edetària amb un caràcter molt marcat pel pas del temps i pel territori.

Després el menjar: Cuina de mercat i de producte amb elaboracions molt curoses amb els sabors i presentacions exquisides. Pans artesanals fets per ells mateixos, confitures casolanes, escabetxos, cuina de  tòfona, cocs terraltins...

En Jordi ens proposa el següent maridatge: La nostra proposta de maridatge és la d’un Arròs de galeres amb arròs bomba del Delta de l’Ebre i llagostí de Sant Carles fent el casament amb un Edetària 2012 Blanc.
 

 Ens agrada molt això del casament per parlar d'un maridatge. Ens l'apuntem!

En Jordi i la Marta tenen molt clars els seus orígens:

Prat de Comte és un petit poble situat a la Terra Alta. Allí hi van néixer els nostres pares i allí és on nosaltres hem passat molts estius de la nostra vida. Estius que acabaven amb la Festa Major de Sant Bartomeu. La tarda de festes que tots esperem amb més il•lusió és la que està dedicada a “les corregudes”: són diferents proves –cursa d’ous, cursa de sacs, cursa on s’ha de recollir una llarguíssima filera de pedres, sempre d’una en una i deixar-les dins d’un cabàs…- en què el primer classificat rep un gall de premi i el segon classificat guanya un conill. Una d’aquestes proves és l’anomenada “cursa del cresol” (forma dir gresol, que no és més que un llum d’oli, al nostre poble) i es tracta de fer una cursa amb l’anomenat cresol penjant entre cama i cama. I sempre ha d’estar encès. Si s’apaga, el corredor s’ha d’aturar i tornar-lo a encendre abans de continuar. D’aquí ve el nom del nostre establiment.

 

I així expliquen el seu restaurant:

Cresol, segons el diccionari de l’Institut d’Estudis Catalans també està definit com el “lloc, àmbit, etc on neixen o bé s’ajunten i es fonen coses”. En el nostre cas, oferim la unió del menjar, beure, passar una bona estona i donar a conèixer, entre altres, productes de les terres de l’Ebre amb els que hem crescut com les baldanes (botifarra d’arròs), les casquetes (pastissets), cócs, el vi o l’aiguardent, que també és una altra festa (al mes d’octubre, apunteu-vos-la a l’agenda) i tradició importantíssima al nostre poble, perquè se’n feia i se’n fa... Podeu tastar a més a més altres elaboracions casolanes com la ventresca de tonyina, el foie a la sal, xocolata amb pa, oli i sal, etc... Podeu venir a esmorzar, dinar i/o sopar. Us hi esperem!

Jordi i Marta

El Cresol un restaurant molt, molt  amic d'Edetària!

I sou tots convidats ...

C/Pare Llaurador, 19

08224 Terrassa

De 9:00 am - 4:00 pm, 8:00 pm - 11:00 pm
Telefon  937 88 30 42
Email gresol.gastro@gmail.com
Comparteix-ho a:
Associaci� Turisme Rural Terra Alta